Parfemi modne kuće Dior mnogima su omiljeni, a prema rezultatima  tržišta, jedan je posebno omiljen.

Naime, Diorov Sauvage postao je najprodavaniji parfem na svijetu, uključujući i muške i ženske mirise.

Nastao je 2015. godine, izvanrednom kreacijom Francoisa Demachyja, koji je tada stvarao parfeme za Dior i odlučio se za živahne i bogate note narandže i bergamota te puderaste i drvenaste note. Intenzivan i moćan miris bogat je sirovim materijalima koji su iznenadili i osvojili obožavatelje širom  svijeta.

Sauvage Universe  podijeljen je na četiri dijela, koji se razlikuju po intenzitetu. Senzualan i misteriozan Sauvage, Sauvage Eau de Toilette, Sauvage Parfum uglađenog šarma te Sauvage Elixir, sofisticiran i jak. Elixir je poseban po tome što pomiče granice koncetracije parfema u mirisu. Parfem je ostvario izniman uspjeh, a dašak svježine koji unosi osvojio je, čini se, čitav svijet, prenosi portal Kliks.

Priča je to o fenomenu Diorovog muškog mirisa koji je prvi put u 2021. uspio osvojiti titulu najprodavanijeg parfema na svijetu. Do sada su prvo mjesto bez izuzetka u istoriji parfema uvijek zauzimali ženski mirisi. Njegov pobjednički položaj znači da se u 2021. godini svake tri sekunde prodala jedna bočica Dior Sauvage parfema.

Dior Sauvage otvorio je vrata i novoj generaciji Diorovih parfema, slijedeći održivi put. Bočice ovog parfema 100% se mogu ponovno puniti.

Izvor: faktormagazin