U akciji kodnog naziva „Talijan“ policija je uhapsila tri osobe osumnjičene za razbojništva i teške krađe na području Prijedora.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je G.R. iz Prijedora učestvovao u izvršenju krivičnog djela razbojništvo, koje je počinjeno 25. jula 2020. godine u mjestu Donja Bistrica. Prijetnjom oružjem, od radnika benzinske pumpe ukraden je novac- saopšteno je iz PU Prijedor.

Osumnjičeni je zajedno sa M.R. i D.K. iz Prijedora 12.oktobra 2020. godine počinio razbojništvo u firmi, u krugu industrijske zone “Celpak” u Prijedoru, odakle su ukrali novac.

– Osumnjičeni G.R. i M.R. su 29. oktobra 2020. godine učestvovali u pokušaju izvršenja krivičnog djela razbojništvo, kom prilikom su počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na način da su na lokalnom putu u mjestu Niševići pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljalo oštećeno lice, te tom prilikom upotrijebili vatreno oružje- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Utvrđeno je da su G.R. i D.K. u septembru i oktobru mjesecu 2020. godine u Kozarskoj Dubici počinili dva krivična djela teška krađa od kojih jedno u pokušaju.

Izvršenjem krivičnog djela eška krađa osumnjičeni su iz kuće oštećenog ukrali oružje.

– Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela. Osumnjičeni G.R. i M.R. su trenutno nedostupni policijskim službenicima i za istima će biti raspisana potraga- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvor: Srpskainfo