Davor Dragičević, otac stradalog Davida iz Banjaluke izjavio je da članovi Pokreta pravde intezivno rade na pripremi za ovogodišnje izbore. Naveo je da on lično još niije odlučio da li će se kandidovati ispred pokreta ili kao nezavisni kandidat.

“Vrijeme i okolnosti će uticati na to koliko ću se ja politički angažovati. Angažovaću se sigurno, samo ću vidjeti koji će to biti način. Ono što je, saglasili smo se, najveća želja i motiv – da jednom divnom čovjeku Ozrenu Perduvu damo podršku i poguramo ga koliko god možemo da probamo da uđe u skupštinu. Ja ću se sigurno isto kandidovati jer hoću da iziđem njima na crtu. Četiri godine tražim sučeljavanje, niko neće. Ovom prilikom pozivam sve političke faktore, ne da se sučelimo što se tiče Pravde za Davida, već politički”, rekao je Dragičević u intervjuu za “Inforadar”.

Prema njegovim riječuma, političku borbu neće zasnivati na populizmu i lažnim obećanjima, prenosi mondo.ba.

“Ako narodu za ove četiri godine nije jasno koliko se mi svi zajedno borimo, da se stvarno borimo za njihova prava i da nas niko ne plaća, trošimo svoje vrijeme, resurse i energiju. Sve to da bi napravili mali iskorak ka nečem boljem. I osnova svega, što smo se usaglasili, uključujući i predizbornu kampanju, biće Dejtonski sporazum kao sveto slovo za sva tri naroda u BiH. Jer on se za sada, smatramo, ne treba niti mijenjati”, istakao je između ostalog Dragičević.

Istakao je da su dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dueli između Adama Šukala i Dragana Lukača, kao i između Draška Stanivukovića i Lukača inscenirani s ciljem odvlačenja pažnje i kupljenja političkih poena.

On je u razgovoru optužio pojedine opozicionare da su ga navodili da tokom protestne šetnje ka RTRS-u uđe u zgradu javnog servisa, gdje su ga, kako kaže, čekali specijalci, inspektori MUP-a RS i hapšenje za državni udar. Tvrdi da je svemu prethodio sastanak održan dan ili dva prije proteste šetnje ka RTRS-u na kojem je prisustvovao sa članovima grupe Pravda za Davida.

“Nije mi jasno zašto se i dalje protiv mene vodi istraga za državni udar, to bih volio pitati Okružno tužilaštvo u Banjaluci. Protiv Draška Stanivukovića je ta istraga odbačena ili obustavljena”, rekao je Dragičević.

Izvor: banjaluka.net