Neprihvatljivo je da u javnosti tako lako prođe priča da se sankcioniše jedan medij, jasan je srpski član bh.predsjedništva. Opozicija u Sprskoj je kaže Milorad Dodik tokom sastanka sa Gabrielom Eskobarom tražila sankcije za njega i za Alternativnu televiziju.

“Ono što narod treba da prepozna da je Eskobar rekao javno opozicija, lideri opozicije su obećali da će raditi na razbijanju jedinstva Republike Srpske i to rade. Kad su oni rekli šta vama treba onda su oni rekli uvedite sankcije Dodiku i Alternativnoj televiziji. To je tražio Šarović i Borenović i još neki oko njih”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Branislav Borenović ne otkriva o čemu je pričao sa Eskobarom. Iako sankcije ATV-u nije osudio, pred kamerama se brani da on nema ništa sa tim.

“Čujem da je Milorad Dodik na Skupštini rekao da smo mi iz opozicije tražili sankcije za njega i za ATV što je potpuna laž. Da bio je jedan sastanak sa gospodinom Eskobarom. Tačno je samo jedno sankcije niko nije pominjao”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Nećemo dopustiti da nas ocjenjuje opozicija, poručuje Dodik. To će, kaže uraditi isključivo narod.

“Kad ja pokušam da sarađujem sa međunarodnom zajednicom onda kažu Dodik je miljenik ovo ono. Kada kažem ne može to želim da se nešto vrati onda skoči međunarodna zajednica onda kaže Dodik proizvodi krizu. Zamislite pa to nema nigdje pa ja u najgora vremena kad sam bio predsjednik SNSD-a koji je bio opozicija nikada nisam udarao, ja sam kritikovao i govorio SDS-u i govorio sam možda i stvari koje tad u neko vrijeme su tražile izraz ili odraz. Ali kad je meni stavljeni na sto da se zabrani SDS kao teroristička organizacija kad smo sjedili u Stejt departmentu, ja sam rekao onda imate i moju ostavku”, rekao je Dodik.

Opoziciji je jedino važno da sruši srpsko jedinstvo zajedno sa Eskobarom, jasan je Dodik. Mržnja prema meni im je, kaže veća od ljubavi prema Republici Srpskoj.

Izvor: ATV