Danas će u Srpskoj biti pretežno oblačno uz slabe padavine, na planinama može provejavati slab snijeg, a u nižim predjelima mjestimično kiša, dok su ponegdje mogući i kraći sunčani intervali.

Maksimalna temperatura vazduha kretaće se od tri do osam stepenim na jugu i sjeveru do deset, a u višim predjelima od jedna stepen, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U nedjelju ujutru promjenjivo oblačno i prohladno, u kotlinama na istoku i jugoistoku moguća je pojava magle. Na krajnjem jugu biće pretežno vedro, a na planinama slab mraz.

Tokom dana sunčano i toplo vrijeme u većini krajeva, dok se na istoku može ponegdje zadržati niska oblačnost. Uveče porast oblačnosti sa zapada, a u noći na ponedjeljak mjestimično sa kišom na jugozapadu i jugu.

Minimalna temperatura kretaće se od minus tri do tri, a u višim predjelima na istoku od minus sedam stepeni. Maksimalna temperatura vazduha od četiri do devet stepeni, na jugu i sjeveru do 15, a u višim predjelima od jedan stepen.

U ponedjeljak jutro oblačno sa slabom kišom na jugu, tokom prijepodneva nailazak oblačnosti koja donosi kišu u većini predjela, u višim predjelima i na planinama susnježicu i snijeg. Poslijepodne i uveče, uz pad temperature, prestanak padavina na sjeveru uz smanjenje oblačnosti , dok će na istoku i na planinama i dalje provejavati slab snijeg.

Jutarnja temperatura od tri do devet, u višim predjelima na istoku od minus dva stepena. Dnevna temperatura od dva do osam, u višim predjelima od minus četiri stepena.

U utorak će jutro biti pretežno oblačno i prohladno, prijepodne mjestimično sa slabom kišom u centralnim i istočnim predelima, a na planinama susnježica i snijeg. Na jugu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima i vjetrovito. Tokom dana i uveče sa slabim padavinama još na istoku, na sjeveru i zapadu uglavnom suvo.

Minimalna temperatura od minus tri do tri, u višim predjelima na istoku od minus sedam stepeni. Maksimalna temperatura od dva do sedam,stepeni, na jugu i sjeveru do devet, a u višim predjelima od minus tri.

U srijedu jutro pretežno oblačno i prohladno, na istoku sa slabim padavinama koje postepeno staju, na jugu vedro. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti od zapada ka istoku, uz sve više sunčanog vremena, i toplije nego prethodni dan.

Minimalna temperatura od minus dva do četiri, u višim predjelima na istoku od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura vazduha od četiri do devet stepeni, na jugu i sjeveru do 13, a u višim predjelima od minus dva stepena.

Autor: Srpskainfo