ПРИЈЕДОР, 5. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Чланице Плесног студија "Топ денс" Теа Јованић и Илеа Вуковић, те млада вокална солисткиња Катарина Балабан представљаће Приједор на овогодишњем дјечијем музичком такмичењу "Ритам Европе".

Članice Plesnog studija “Top dens” Tea Jovanić i Ilea Vuković, te mlada vokalna solistkinja Katarina Balaban predstavljaće Prijedor na ovogodišnjem dječijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”.

Ove mlade Prijedorčanke pobjednice su današnje audicije, održane u Prijedoru, koja je okupila tridesetak talentovanih mladih pjevača i plesača.

Jedna od predstavnica Prijedora na takmičenju „Ritam Evrope“ Tea Jovanović kaže da se plesom bavi već sedam godina i da je i prošle godine učestvovala na ovom festivalu.

Muzički direktor festivala „Ritam Evrope“ Miloš Marković izjavio je novinarima da je ovo četvrta audicija u ovoj sezoni.

– Prošle godine je Prijedor zauzeo visoko drugo mjesto. Iz lokalne zajednice su nam pružili veliku podršku, što vidimo i po dobrom odzivu – rekao je Marković.

Osim promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine ovo takmičenje, koje nazivaju i malom „Evrovizijom“, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.

Grad Prijedor omogućiće besplatnu pripremu takmičarima koji će se predstaviti plesom, koreografijom i pjevačkim sposobnostima.

Pripreme će trajati od 15. marta do 15. juna. Ove godine će predstavnici više od 10 gradova i opština iz Republike Srpske imati priliku da se, umjesto video-spotovima, predstave uživo u programu Radio-televizije Republike Srpske.

Takmičenje će biti održano u septembru u Kotor Varošu, čija je ekipa prošle godine pobijedila na festivalu „Ritam Evrope“.

Izvor: SRNA/vecernjenovosti.ba