Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 783 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 359 osobe.

Radi se o 153 muškaraca i 206 žena, od kojih su 70 mlađe, 150 srednje i 139 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 110 osoba je iz Banjaluke, 60 iz Bijeljine, 22 iz Doboja, 19 iz Višegrada, 16 iz Istočnog Novog Sarajeva, 12 iz Kozarske Dubice, po 10 iz Istočne Ilidže i Prnjavora, po osam iz Gradiške, Prijedora i Ugljevika, po sedam iz Sokoca i Teslića, šest iz Mrkonjić Grada, po pet iz Kneževa i Pala, po četiri iz Laktaša, Modriče i Čelinca, po tri iz Bratunca, Broda, Drrvente, Zvornika, Lopara i Šamca, po dvije iz Vlasenice, Novog Grada, Novog Goražda, Patrova, Ribnika i Šipova i po jedna iz Vukosavlja, Kotor Varoša, Srpca i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, tri iz Teslića, dvije iz Šamca i po jedna iz Doboja, Kozarske Dubice, Nevesinja, Petrova, Prijedora, Rogatice, Vlasenice i Vukosavlja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 108.545 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.003 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 404.899 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 700, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 292, a u ostalim bolnicama 408. Na respiratoru su 62 osobe (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 29 u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS