U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima, te maksimalnom temperaturom od dva do osam, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti oblačno sa slabom kišom na jugu. Tokom prijepodneva u većini krajeva padaće kiša, a u višim predjelima i na planinama susnježica i snijeg. Povremeno će biti pojačanog vjetra u zoni padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne i uveče, uz pad temperature, očekuje se prestanak padavina na sjeveru i smanjenje oblačnosti, dok će na istoku na planinama i dalje provijavati slab snijeg.

Duvaće umjeren vjetar, ujutro južni koji će promijeniti smjer na sjever. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Tokom noći na utorak očekuje se jaka bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Višegrad četiri, Gacko šest, Srebrenica i Sokolac osam, Livno devet, Bileća, Novi Grad 10, Sarajevo 11, Mrkonjić Grad i Neum 12, Bijeljina, Prijedor, Gradačac i Zenica 13, Banjaluka, Doboj, Trebinje i Mostar 14 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo