„Član PDP-a ne može biti u isto vrijeme i član neke druge političke partije“

Ovo slovo Statuta stranke pogazili su mnogi PDP-ovci. Iako ih većina iza sebe ima „preletačku“ karijeru, dio njih sjedi i „na dvije stolice“. Među najistaknutijim je predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica. Nekadašnji narodni poslanik još 2019. godine došao je u PDP, iako je u isto vrijeme bio i u rukovodvu radikala. Ni godinama kasnije se te fukncije nije odrekao, što znači da je Statut PDP-a direktno prekršio.

“U registru udruženja političkih organizacija ovog suda, upisana je sljedeća politička stranka: Naziv političke stranke: SRPSKA RADIKALNA STRANKA RS

Lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje je: Milanko Mihajlica, predsjednik stranke“.

Da li članske karte obje stranke imaju Dragan Milanović i Miodrag Deretić, nisu nam potvrdili. Aktivni član Prijedorskog PDP-a Miodrag Deretić u kratkom telefonskom razgovoru ipak ništa nije demantovao. Kaže, na putu je, ali kratko poručuje:

“Pa da nam Vi kratko kažete… Ma ne želim komentarisati uopšte to, mi smo u poziciji konsolidacije stranke i to je to, ništa više”, kaže Deretić.

Mijenjanje dresa poznato je i potpredsjednici PDP-a Jeleni Trivić, koja je zbog neslaganja i sukobljavanja s tadašnjim rukovodstvom SDS-a preletjela u PDP. Pitanje da li se iščlanila iz SDS-a nismo uspjeli ni postaviti, jer Trivićeva na naše pozive nema naviku da odgovara. A nije ni Draško Stanivuković bio dostupan za komentar kako je sa svojim saborcima osnovao udruženje „Budi drugačiji“ i političku partiju „Bolje“ koja nije doživjela uspjeh, i to dok je sve vrijeme bio član PDP-a.

To znači da je predsjednik stranke Branislav Borenović, sa drugim rukovodiocima PDP-a, u više navrata pogazio odredbe najvišeg akta u organizovanju rada ove političke partije.

Izvor: ATV