Draško Stanivuković zna za kriminalne aktivnosti SDS-ovog Milana Radovića. Zato ga i ne bi predložio za mandatara, što je Stanivukovića koštalo kandidature na narednim izborima. Rekao je to, poprilično jasno, prije nekoliko dana novinarima Stanivukovićev doskorašnji bliski saradnik, Ivan Begić.

„Smetao im je jedan čovjek koji je znam da zna vjerovatno, svu krimogenu aktivnost Milana Radovića. Draško Stanivukoivć ne bi dozvolio da jedan takav kriminalac poput Milana Radovića bude premijer“, kaže Ivan Begić.

Ili Stanivuković zna za navodne kriminalne aktivnosti Radovića, ali o njima ne želi da govori, ili je Begić u vatru gurnuo i doskorašnjeg saradnika.

U svakom slučaju, Draško Stanivuković ni danas ne želi da stane iza riječi Ivana Begića.

O Milanu Radoviću, kaže, ima drugačije mišljenje.

Iako ga je, ako je suditi po Begićevim navodima, upravo Radovićev dogovor sa Jelenom Trivić, koštao kandidature.

„Napominjem to su stavovi nekog odbornika, nekog čovjeka, nekog građanina i svako ima pravo. Napominjem, dakle potpuno drugačije mišljenje imam o gospodinu Radoviću. Zaista potpuno drugačije. Ne poznajem ga iz tog domena o kojem je govorio bivši odbornik u Skupštini“, kaže Draško Stanivuković.

Na pitanje da li to znači da Ivan Begić laže, Stanivuković ne želi da odgovori. Svim tim, poručuje, treba da se zabave institucije.

U svakom slučaju, odnosi između dojučerašnjih bliskih opozicionara, nisu ni blizu dobri.

Propao je, reklo bi se, i pokušaj osnivanja novog pokreta, u kojem bi se, osim Stanivukovića, našli i Jelena Trivić i Nebojša Vukanović.

Stanivuković kaže da, baš zato što neće biti kandidat, nije na njemu da radi na formiranju pokreta.

„U nekom slučaju da sam kandidat bio ja ja bih to zagovarao smatrajući da je to najbolje ali možda Jelena kao kandidat ili neko drugo ko bude kandidat iz Srpske demokratske stranke ili nezavisni kandidat, poslanik gospodin Vukanović ili bilo ko drugi a to će se naravno odlučiti političkim konsenzusom treba da bude neko ko će voditi tu ideju“, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nisu sve ideje i izjave Jelene Trivić po volji Draška Stanivukovića.

Najmanje ona u kojoj je poručila da, za razliku od mladog gradonačelnika Banjaluke, njoj ne leži da pravi šou i performanse.

Priznao je Stanivuković da ga je ta izjava neprijatno iznenadila, i da mu je drago što se on od uvreda na račun stranačkih kolega, može suzdržati.

Autor: atv, foto: avaz.ba