Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je danas ujedno pomen i svim prijedorskim policajcima koji su svoje živote izgubili u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
“Naša je obaveza da s genenacije na generaciju prenosimo istoriju i čuvamo uspomene na ove hrabre ljude koji su živote dali i ugradili u temelje Republike Srpske, a na nama je da čuvamo ono za šta su se oni ljudi borili, a to je Republika Srpska”, rekao je Javor.
Obilježavanje godišnjice stradanja prijedorskih policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbiinskom ratu organizovala je po 14.put Mjesna boračka organizacija MUP-a SJB-CJB Prijedor

“Mi svojim sjećanjem i obilježavanjem značajnih događaja odajemo dužnu poštu i ujedno dajemo doprinos da se njihova žrtva nikad ne zaboravi”, poručio je predsjednik ove organizacije Goran Gavranović.

On je dodao da je tokom odbrambeno otadžbinskog rata poginulo 36 policajaca , a da su odabrali 8.februar jer je to jedan od najtragičnijih dana za Stanicu javne bezbjednosti Prijedor i MUP Republike Srpske.
” Tog dana je u odbrani zapadnih dijelova Republike Srpske poginulo naših osam saboraca , a pet ih je ranjeno.Na području tadašnjeg CJB Prijedor znači regija Prijedor, Novi, Dubica, Kostajnica ukupno su poginula 74 policajca, a 782 na nivou MUP-a Republike Srpske”, rekao je Gavranović.
Pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor Zoran Inđić izjavio je da će danas , zajedno sa članovima porodica obići i grobna mjesta gdje će poginulim policajcima upaliti svijeću i položiti cvijeće.
“Mi svake godine obilježavamo sjećanje na poginule policajce , a isto tako i na vojnike i tom smislu je veoma bitno da se ne zaboravi da su oni mnogo doprinijeli dajući svoj život, što je najvažnije za Republiku Srpsku.Članovi porodica i mi zajedno sa njima smo tu da ih ne zaboravimo i da se na ovaj način sjećamo , što je najvažnije da pošaljemo poruku da se ne zaboravi, da se ne ponavlja i da nikad više ne bude rata”, poručio je Inđić.

Izvor: prijedorgrad