Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće iduće sedmice izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji grada za 2020. godinu, najavljeno je danas iz tog lokalnog parlamenta.
Na dnevnom redu sjednice su izvještaj o radu u prošloj i program rada Skupštine grada za ovu godinu, te prijedlog osnivanja stručne skupštinske službe Skupštine i prijedlog odluke o visini naknada za rad odbornika i članova stalnih radnih tijela parlamenta.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti na području grada po zonama, izmjene i dopune odluke o imenima ulica i trgova, procedura za izbor tri člana Gradske izborne komisije Prijedor, usklađivanje osnivačkog akta Agencije za ekonomski razvoj “Preda – PD” i konkurs za izbor i imenovanje članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama ispred lokalne samouprave.

Od 26 tačaka predloženog dnevnog reda, četiri se odnose na izmjene u radnim tijelima Skupštine, tri na sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti i dvije na finansiranje predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Odbornici će se upoznati i o informacijama o podsticajima u preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, bezbjednosnoj situaciji i radu Odbora za žalbe.

Na početku sjednice biće verifikovan mandat Milenku Vujkoviću iz SNSD-a, nakon što je odbornički mandat vratio Slobodan Javor, kada je izabran za gradonačelnika Prijedora.

Sjednica je zakazana za srijedu, 16. februara, s početkom u 10.00 časova.

Izvor: SRNA/kozarski