Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pokušava da napravi antisrpsku vladu, što može voditi dezintegraciji Crne Gore, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Nebojša Medojević.

Medojević je rekao da bi Abazoviću u eventualnom razgovoru poručio da će biti odgovoran za dezintegraciju Crne Gore, da pokušava da napravi antisrpsku vladu i da će to dovesti do homogenizacije srpskog političkog faktora i radikalizacije političkih zahtjeva.

– Možda je to cilj Abazovića, kao etničkog Albanca, da napravi što je napravio Stipe Mesić, da kaže – ja sam bio predsjednik Vlade Crne Gore i poslije mene Crna Gora ne postoji – rekao je Medojević na konferenciji za novinare u Podgorici.

On je naveo da još nije dobio zvanični poziv Građanskog pokreta URA za razgovore o izlasku iz političke krize i dodao da će nekoliko dana biti van Crne Gore i da će se eventualnom pozivu odazvati nakon toga.

Govoreći o nestanku cigareta iz Luke Bar, odnosno njene slobodne zone, Medojević je istakao da nijedan šleper sa cigaretama nije ušao ili izašao iz Luke Bar tokom evakuacije zbog dojave da je postavljen eksploziv, dodajući da direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore Milena Petričević obmanjuje javnost.

Medojević tvrdi da je, zajedno sa cigaretama, nestala i nepoznata količina kokaina, te ponovio optužbe da “aktuelna vlast stoji iza šverca”.

– To će prestati kada se formira vlada od ljudi koji ne primaju novac od švercera cigareta i kokaina – rekao je Medojević, koji je predsjednik Pokreta za promjene.

Autor: SRNA/RTRS