Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Dobiju izvršeno je testiranje 840 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 321 osobe.

Radi se o 134 muškaraca i 187 žena, od kojih je 64 mlađe, 150 srednje i 107 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 85 osoba je iz Banjaluke, 51 iz Trebinja, 43 iz Bijeljine, 10 iz Doboja, po devet iz Gradiške, Prnjavora i Srpca, po sedam iz Zvornika, Foče i Šipova, po šest iz Bratunca i Kozarske Dubice, po pet iz Bileće, Kneževa i Pala, po četiri iz Dervente, Kotor Varoša i Nevesinja, po tri iz Istočne Ilidže, Modriče, Mrkonjić Grada, Prijedora, Sokoca, Srebrenice i Šamca, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša i Čelinca i po jedna iz Berkovića, Višegrada, Gacka, Lopara, Milića, Novog Grada, Pelagićeva, Petrova, Teslića i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva. Radi se o 12 muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banjaluke, četiri iz Prijedora, po dvije iz Dervente, Doboja i Mrkonjić Grada i po jedna iz Bijeljine, Gradiške, Modriče, Nevesinja i Novog Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 109.383 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.085 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 407.068 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 659, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 272, a u ostalim bolnicama 387. Na respiratoru je 49 osoba, 24 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama.

Autor RTRS