Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je uvredljiva izjava narodnog poslanika Begije Smajić, koja je Vojsku Republike Srpske nazvala genocidnom, primjer zašto je potrebno donijeti zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocid.

“Ovo je ujedno i dokaz zašto Bošnjaci ne žele taj zakon. NJima je poslastica zloupotreba pojma genocid”, rekla je Vulićeva.

Vulićeva je istakla da je Republika Srpska jedino mjesto u BiH gdje niko nije ugrožen i da “bezobrazluk, bahatost i mržnja Smajićeve to potvrđuju”.

“U Republici Srpskoj svi imaju jednaka prava, čak sebi pojedini Bošnjaci daju za pravo da Srbe nazivaju genocidnim i to u najvišem zakonodavnom domu Srpske. Smajićeva uči našu djecu u Republici Srpkoj. Koja Srpkinja uči bošnjačku djecu u Cazinu?”, pita Vulićeva.

Ona kaže da bi iz Sarajeva bila vraćena u Republiku Srpsku u kovčegu da je slučajno na bilo koji način uvrijedila takozvanu Armiju BiH diskutujući u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Ili bi me sproveli u neki novi `Silos`, pa najokrutnije mučili kako su to činili Srbima tokom tragičnog sukoba u BiH”, rekla je Vulićeva.

Autor: SRNA/ATV