SBB BiH reagovao jer je Komšić nazvao Radončića izdajnikom

Željko Komšić bi rado izabrao novi bošnjačko-hrvatski rat i našu međunarodnu izolaciju, samo da po četvrti put ostane u fotelji člana Predsjedništva BiH u kojoj više od decenije sjedi bez ikakvog rezultata, saopšteno je Saveza za bolju budućnost BiH.

U ovoj stranci su reagovali na Komšićevu izjavu da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izdajnik jer u nastupu na N1, između ostalog, rekao da treba harmonizovati bošnjačko-hrvatske odnose.

– Izdajnik je od vlasti i pića alkoholisani političar Željko Komšić, koji bi rado izabrao novi bošnjačko-hrvatski rat i našu međunarodnu izolaciju, samo da po četvrti put ostane u fotelji člana Predsjedništva BiH u kojoj više od desetljeća sjedi bez ikakvog rezultata – saopšteno je iz SBB BiH.

Dodaju da Željko Komšić otkriva lice sebičnjaka, koji bi da određuje mjeru patriotizma u skladu s očuvanjem svojih karijerističkih privilegija, a oni su „umjereni političari, koji dijalogom i čvrstom probosanskom opcijom, uz pomoć međunarodne zajednice, pokušavaju sačuvati BiH“.

– Vašington i Brisel ulažu velike napore na iznalaženju optimalnih rješenja u korist svih građana BiH i Bošnjaci zbog Komšića neće biti izvan te priče i dozvoliti da drugi, pa i Komšić, odlučuju bez ili u ime njih – navode u saopštenju.

Izvor: aloonline.ba