Vojska Republike Srpske borila se časno i čistog obraza

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske traži od republičkih institucija da bude utvrđena odgovornost poslanika iz Poslaničke grupe Zajedno za BiH u Narodnoj skupštini Srpske Begije Smajić, uključujući i krivičnu odgovornost, zbog njene izjave da je Vojska Republike Srpske „osuđena za genocid“.

U saopštenju Organizacije starješina navodi se da izjava Smajićeve, koja je i član Odbora Narodne skupštine za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, pokazuje i dokazuje postojanje jedinstvene platforme bošnjačkog političkog korpusa u BiH, koji vode politiku unitarizacije BiH i marginalizovanje prava i interesa druga dva naroda, a posebno srpskog naroda u BiH.

– Ovakva izjava o Vojsci Republike Srpske odražava i stav i odnos prema pripadnicima srpske komponente u Oružanim snagama BiH. Ovo je još jedan od značajnijih argumenta za institucije Republike Srpske da ne odustaju od vraćanja nadležnosti na nivo entiteta, a jedna od prioritetnih je vraćanje Vojske Republike Srpske u okvire Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Starješine dodaju da se Vojska Republike Srpske borila časno i čistog obraza za Republiku Srpsku i da je tako stvorila i odbranila.

Izvor: aloonline.ba