Mandić je kazao da će ukoliko dođe do iznevjeravanja narodne volje doći do protesta

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević na današnjem pressu kazali su da su završili pregovore sa liderom SNP-a Vladimirem Jokovićem.

Oni su kazali da je to jedan od najvažnijih razgovora.

“Mi smo danas imali potrebu da mu prenesemo naše poruke da što se tiče koalicije ZBCG neprihvatljivo je da bilo ko iz koalicije pravi dil sa DPS-om. Takođe je neprihvatljivo da bilo ko od 3 pobjedničke koalicije pravi dil sa DPS-om i svako iznevjeravanje te volje nije prihvatljivo.”

Andrija Mandić je kazao da će ukoliko dođe do iznevjeravanja narodne volje doći do protesta.

“To neće biti protesti koje gledamo sad. Niko neće zloupotrebljavati hramove. Mi ćemo blokirati čitavu Crnu Goru.”

Mandić je kazao da ovo ne može proći bez narodnog odgovora.

“Srpski narod koji je dominantno glasao za DF ne može da prihvati da Vlada koja ne priznaje srpski narod, priznaje nju. Kada se blokira cijela Crna Gora svi će shvatiti da moramo da se dogovorimo.

„Odlučna borba nam predstoji, narode Crne Gore, ali ova borba je velika koja traži odgovorne i hrabre ljude. Vidjeli ste koliko je uloženo truda i napora da se dogovorimo. Vidjeli ste da nismo uputili nijednu ružnu riječ. Probali smo da radimo sa svim strankama parlametnarne većine. Vjerujemo da ta nada još uvijek nije izgubljena.“
On je kazao da ako neko misli da na prevaran način izigra narodnu volju, taj se teško prevario”, rekao je Mandić.

Milan Knežević istakao je kako DF čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.
„SNP ponovo bira između Mila i Momira. I znam da časno članstvo SNP-a neće odabrati Đukanovića“, dodao je.

Ako dođe do prekrajanja izborne volje, ponovio je i on, blokiraće ključne saobraćajnice.

„Nećemo se skrivati iza formalnih i neformalnih udruženja, guma ili šerpi, bićemo zajedno sa narodom i predvodićemo ga kako smo to uvijek radili“, naglasio je Knežević.

Neće, kako je poručio, „zabranjivati narodu da na okupljanja dolazi sa trobojkama“.

Knežević je poručio da Demokratska narodna partija neće ulaziti ni u kakvu manjinsku Vladu, niti u bilo kakve „izdajničke aranžmane“ sa Milom Đukanovićem.

Mandić je dodao kako pojedini iz parlamentarne većine ne mogu da razdvoje javno djelovanje od ličnog momenta.

„Mi vršimo posljednji pritisak jer se približava dan kada treba da se donesu neke odluke. I vrlo je važno da računaju na ovo kada budu donosili odluke. Ako ne bude dogovora u parlamentarnoj većini, to je put bez povratka i nama preostaje da štitimo interese koalicije „Za budućnost Crne Gore“, šta preostaje srpskom narodu bez da se bori za svoja prava“, rekao je on.

Neka, kako je ocijenio, nevidljiva ruka želi čitav jedan narod da eliminiše iz političkog života.

Knežević je dodao kako su vicepremijera Dritana Abazovića ranije jasno upozorili.

„Upozorili smo Abazovića da svaki razgovor i dogovor sa DPS-om znači rušenje principa od 30. avgusta i da mi to nećemo tolerisati“, naglasio je Knežević.

Govoreći o Demokratama, rekao je kako ne želi da bude zlurad, ali je podsjetio na to da su Aleksa Bečić i Abazović svojevremeno predstavljani kao pomiritelji, dok je DF žigosan.

„Smatramo da treba razogvarati i da treba doći do dogovora između parlamentarne većine“, istakao je Knežević, komentarišući stav Demokrata kako sa Abazovićem ne treba pregovarati.

Aloonline.me