Marko Munjiza, prijedorski Vukanović i trenutno pritvorenik zbog pokušaja reketiranja direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, dugo je bio pod prismotrom istražnih organa, jer se pretpostavljalo da je javnu objavu kompromitujućih fotografija Dalibora Pavlovića uradio za novčanu naknadu. U posjedu Faktora je audio snimak, na kojem Munjiza nepoznatoj osobi analizira političku situaciju u Prijedoru i Republici Srpskoj dajući sebi, povremeno, i natprirodne, božanske moći!

Zašto je Vukota „prodao” Maju?

Munjiza priznaje da je bio na obuci kod Nebojše Vukanovića u Trebinju, ali da se on ponekad ponaša kao „razjareni bik“.

Ne štedi ni uvrede prema Vukoti Govedarici, za koga kaže da je „prodao” predsjednika prijedorskog SDS-a Maju Stojić –Dragojević i da je u Gacku dobio 400 glasova od 10.000 birača, što je za njega poražavajuće.

„Rekao sam Maji da će je izdati Vukota, jer ga je kupio Nenad Nešić“, tvrdi Munjiza i sa ogorčenjem konstatuje da je očekivao da, zbog Pavlovićevih fotografija, od Nešića dobije ni manje ni više nego 25 miliona maraka.

„Samo me je potapšao po ramenu i ostavio bez marke”, kaže on.

„U SDS sam ušao zbog Maje, ali kada sam prisustvovao sastancima Povjereništva ta stranka mi se zgadila.

Tu niko nema pojma šta hoće i šta priča“, kaže Munjiza i dodaje da je na izborima glasao za kandidata SNSD-a Slobodana Javora!

„Došlo mi je da slikam ličnu kartu i da dokažem da sam glasao za Javora“, tvrdi u svojoj ispovijesti Marko Munjiza.

Mirko i Darko Elez?!

On nema riječi hvale ni za predsjednika SDS-a Mirka Šarovića te u jednom momentu sagovorniku objašnjava kako ga je nazvao kum iz Beograda da mu kaže da Šarović sjedi zajedno u kafani sa Darkom Elezom.

„Svi su oni isti i SDS i PDP i SNSD, ali moram da izdržim do izbora kako bi za sebe obezbjedio neku poziciju“, kaže prijedorski Vukanović.

„BIJEDNIH 1.000 KM”

Munjiza potvrđuje da ima probleme sa kockom, posebno sa pokerom u živo te da na njega troši ogromne svote novca.

„Moja plata je bijednih 1.000 KM i traje mi najdalje do trećeg u mjesecu.

Zbog kocke sam morao prodati i auto, a imao sam audi 7“, žali se najpoznatiji ucjenjivač među članovima SDS-a Prijedor.

Klub odbornika te stranke u Prijedoru zatražio je da Maja Stojić-Dragojević podnese ostavku upravo zbog Munjize, sa kojim je i u porodičnom sredstvu, ali i zbog tvrdnji da on nije član Gradskog odbora.

Ona je odgovorila da s tim odbornicima nema saradnje, jer se „već više puta potvrdilo da nisu posvećeni opštem interesu i da ne poštuju odluke stranke”.

Munjiza je pao u ruke policije, pri pokušauj da ucjeni direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Autor: faktormagazin.ba