Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 165 osoba.

Radi se o 87 muškaraca i 78 žena, od kojih su 29 mlađe, 80 srednje i 56 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 48 osoba je iz Banjaluke, 20 iz Bijeljine, po 10 iz Laktaša i Trebinja, osam iz Dervente, sedam iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, po pet iz Prijedora i Teslića, po četiri iz Gradiške, Modriče, Novog Grada i Prnjavora, po tri iz Zvornika, Kozarske Dubice, Foče i Šipova, po dvije iz Broda, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva i Kneževa i po jedna iz Bileće, Vukosavlja, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Pala, Petrova, Ribnika, Rogatice, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, starije životne dobi od kojih dvije osobe iz Modriče i po jedna iz Banjaluke, Foče, Novog Grada, Prijedora, Prnjavora, Šipova, Teslića i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.050 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.138* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 409.065 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 568, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 223, a u ostalim bolnicama 345. Na respiratoru su 44 osobe (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS