СРЕБРЕНИЦА, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић.

Ponovni skup u Bužimu po istoj matrici, uz islamske vjerske pokliče, uniformisana lica i ratne zastave takozvane Armije BiH su dokaz da političko Sarajevo namjerno izaziva tenzije i provocira sve što nije bošnjačko u BiH, smatraju članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice.

Predsjednik ove organizacije Branimir Kojić rekao je Srni da su oni već podnijeli jednu krivičnu prijavu protiv nekoliko lica povodom njihovog prošlog okupljanja u Bužimu, ali Tužilaštvo i Sud BiH se još ne oglašavaju o tom pitanju.

On kaže da nije Bužim jedino mjesto na kojem se vide ovakve scene.

“Svake godine mi to gledamo u Potočarima 11. jula, ali niko nikada nije reagovao, dok nas, sa druge strane, prijavljuju za isticanje srpskih zastava u Republici Srpskoj, jer Bošnjacima i to smeta”, ističe Kojić.

Prema njegovim riječima, porodice nestalih i ubijenih Srba smatraju da sve ono što su imali priliku da vide na tim bošnjačkim ratnohuškačkim skupovima ima elemente napada na ustavni poredak, za sve osim za Sud BiH.

“Taj sud na svaki mogući način štiti svakog Bošnjaka i time nam jasno stavlja do znanja da je uz bošnjačka udruženja udarna pesnica u ostvarivanju cilja političkog Sarajeva, a to je unitarna BiH”, ocjenjuje Kojić.

On poručuje da je očigledno da rat i dalje traje, samo na drugi način, a napadači su isti.

“Naime, Bošnjaci uz pomoć međunarodne zajednice već više od 30 godina atakuju na Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini sa željom da ga protjeraju sa ovog prostora, što može izazvati sukobe sa nesagledivim posljedicama jer se to neće dozvoliti. Srbi ostaju da žive na svom u svojoj Republici Srpsku za koju su se izborili i dali ogromne žrtve”, poručio je Kojić.

U Bužimu je juče došlo do novih okupljanja uniformisanih lica sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH i uz pokliče “Alahu ekber!”, a vidljivo je bilo i prisustvo djece.

Snimci i fotografije objavljeni su na “Fejsbuk” stranici Udruženja “Nanićevi Bužimljani” ispod kojih u komentarima dobijaju veliku podršku.

Autor: SRNA/ATV