ATV treba da bude ponosna što joj je Amerika uvela sankcije zato što je to pokazatelj da dobro radite, kaže beogradski istoričar, Aleksandar Raković. Radite u interesu srpskog naroda i svoje Republike Srpske i to je, smatra, ono što im smeta.

“Ja vam čestitam na tome jer ste pokazali da ste vrlo važan borac za prava naše srpske nacije, Republike Srpske. Amerikanci su Vam odali najbolje priznanje. Oni nisu umjeli drugačije da Vam to priznaju pa su na ovaj način. Jednog dana kad ovo prođe, mislim da tu njihovu sramnu odluku o sankcijama treba da uramite kao trofej koji će stajati u kancelariji vašeg vlasnika”, izjavio je Raković.

Protiv smo sankcionisanja medija, pogotovo ako se ne navede jasan razlog, poručuju iz beogradskog Centra za stratešku analizu. Pitaju: gdje su dokazi koji jasno i nedvosmisleno ukazuju na to da ste krivi za ono što vam amerikanci stavljaju na teret?

“Treba dokazati problematičnu situaciju o korupciji pojedinaca . Ne može se zaposleni jedne televizije staviti, npr, u isti koš sa nekim pojedincem. I mislim da su sankcije nedjelotvorne kada su kolektivne već moraju da budu personalne jer svaki pojedinac je odgovoran za sebe. Jer kakve veze vi ili kamerman imate sa određenim aktivnostima ukoliko su one postojale”, kaže Darko Obradović iz Centar za stratešku analizu Beograd.

SAD su uvele sankcije ATV-u zbog navodne korupcije i povezanosti sa Miloradom Dodikom. Do danas nismo dobili nikakve dokaze za to, ali jesmo gašenje Jutjub kanala i zabranu rada portala pod domenom tačka kom. Ali, ni to nas nije spriječilo. Portal imamo i sve informacije objavljujemo na atvbl.rs.

Izvor: ATV