Odlazak na masažu esencijalna je potreba svakog čovjeka bez obzira na godine i pol, nešto poput posjeta frizeru ili pedikeru.

Predstavlja mali, ali moćan način da se ponovo povežemo sa sobom, a naše zanemareno tijelo oslobađamo napetih i bolnih mjesta.

Ako se dvoumite treba li vam masaža nudimo sedam jako dobrih razloga zašto biste trebali da je sebi priuštite.

1. Pasivno opuštanje je zakon

Zašto? Zato što ležite potrbuške na masažnom krevetu, a lice vam proviruje kroz udobnu, anatomski oblikovanu udubinu u “jastuku” na ležaju. Postavljen je tako da vam je vrat ravan. Ne smijete se micati. Potpuno se prepuštate vještim rukama stručnjaka i uživate.

2. Dobra je za cirkulaciju

Masaža potiče dotok krvi i u mišiće za koje niste znali da ih imate. Pritom snižava krvni pritisak i pomaže spriječiti nastanak proširenih vena.

3. Podiže samopoštovanje

Tokom masaža vi ste središte svijeta jer vam se neko, u ovom slučaju maser(ka) potpuno posvećuje. Pritom ste obnaženi u najmanju ruku od struka prema gore, što će vam kasnije pomoći biti manje samokritični prema svom izgledu.

4. Ublažava napetost

Duboka masaža tkiva pomaže “raspetljati” čvorove i napetost mišića. Napetost se često taloži u ramenima, a terapeut će je polako razgraditi.

5. Senzualna je

Osjećaj tuđeg dodira dok su vam oči zatvorene, kao da “brusi” taj ugodni osjećaj na tijelu. Ako ste u vezi, masaža s partnerom može biti izvrsna, a ako niste, pamtite što maser(ka) čini za trenutak kad ćete to poželjeti iskusiti s nekim bliskim – bilo da on(a) masira vas ili vi njega(nju).

6. Može ublažiti depresiju i tjeskobu

Masaža pomaže smanjiti razinu kortizola (hormona stresa) u mozgu koji, pak, povećava krvni pritisak i napetost. Tko redovito odlazi na masažu, umjesto kortizola imaće povećanu razinu serotonina i dopamina koji stabilizuju ili bolje rečeno podižu raspoloženje.

7. Blagotvorna je za imunološki sistem

Masaža pomaže povećati broj bijelih krvnih stanica u krvotoku, dijelu obrambenoga sistema organizma. Osnažena tijela i duha spremno ćete se nositi s dnevnim izazovima. Trudnice te svi koji se bore s ozbiljnim krvnim bolestima, osteoporozom, krvožilnim bolestima ili karcinomom, trebali bi se prije rezervacije termina posavjetovati sa svojim ljekarom, prenosi hellomagazin.

Izvor: Srpskainfo