Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 232 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod 39 osoba.

Radi se o 26 muškaraca i 13 žena, od kojih su četiri mlađe, 13 srednje i 22 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Bijeljine, četiri iz Laktaša, po tri iz Novog Grada i Prnjavora, po dvije iz Kotor Varoša i Prijedora i po jedna iz Doboja, Zvornika, Mrkonjić Grada i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi od kojih su po po dvije osobe iz Prijedora i Doboja i po jedna iz Gradiške, Novog Grada, Ribnika, Teslića i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.089 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.147 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 409.297 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 539, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 213, a u ostalim bolnicama 326. Na respiratoru je 45 osoba (25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS