Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da BiH nije čestitala nikakav praznik takozvanoj državi Kosovo, jer za BiH ona ne postoji, te naglasio da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić previše neozbiljan, pa se kao i uvijek bavi spletkarenjem i provokacijom.

– BiH nije čestitala Kosovu i Metohiji ništa, s obzirom na to da su za BiH oni sastavni dio Republike Srbije. Zahvaljujući Republici Srpskoj, BiH nije i nikada neće priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, jer će za BiH Kosovo i Metohija uvijek biti južna pokrajina Republike Srbije – naveo je Kovačević za “Večernje novosti”.

Kovačević je istakao da je Komšić previše neozbiljan.

– Komšić je čovjek koji je toliko neozbiljan da je postalo suvišno komentarisati njegove političke skandale. On je neko ko je uzurpirao dva puta mjesto člana Predsjedništva. Prvi put kada ga je ukrao Hrvatima kojima to mjesto po Ustavu BiH pripada, a drugi put svojim skandaloznim ponašanjem koje je uvijek samo u domenu političke provokacije i političkog spletkarenja, a nikada nešto što se zove usaglašen stav Predsjedništva i BiH – kaže Kovačević.

Kovačević naglašava da je što se tiče Republike Srpske za danas jedino za čestitanje bilo Sretenje i Dan državnosti Srbije.

– Što se nas iz Republike Srpske tiče, jedino što je bilo danas za čestitati jeste Sretenje i Dan državnosti Republike Srbije koji je kao što je i običaj danas obilježen zajednički uz prisustvo svih zvaničnika iz Republike Srpske – poručio je Kovačević.

Autor: SRNA/RTRS