U Republici Srpskoj će pretežno sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom vazduha od 11 do 17 stepeni Celzijusovih, biti do nedjelje, 20. februara, kada se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće promjenljivo oblačno i prohladno, oko rijeka i po kotlinama na istoku sa uslovima za maglu, a tokom dana pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost, vjetrovito i toplije uz porast temperature.

Minimalna temperatura iznosiće od nula do šest, u višim predjelima od minus šest, a maksimalna od osam do 14, na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, poslije podne u Krajini povremeno pojačan.

U petak, 18. februara, jutro će biti pretežno vedro i svježe, oko rijeka i po kotlinama na istoku i sjeverozapadu moguća je magla. Tokom dana biće sunčano i malo toplije nego prethodni dan.

Minimalna temperatura od nula do sedam, u višim predjelima od minus pet, a maksimalna od 10 do 16, na sjeveru do 18 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 19. februara, jutro će biti pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama sa maglom, na jugu uz malo oblaka. Tokom dana pretežno sunčano i toplo uz postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Uveče i tokom noći padaće ponegdje slaba kiša, na planinama slab snijeg.

Minimalna temperatura iznosiće od jedan do sedam, u višim predjelima od minus tri, a maksimalna od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 20. februara, ujutro i tokom prijepodneva biće oblačno, mjestimično sa slabom kišom koja prestaje, a na planinama istoka može provijavati slab snijeg.

Poslije podne će biti suvo, uz postepeno smanjenje oblačnosti od sjevera ka ostalim krajevima. Temperatura će biti niža nego prethodnih dana.

Minimalna temperatura vazduha od dva do osam, u višim predjelima od minus jedan, a maksimalna od četiri do 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/RTRS