Svečanom zakletvom Slobodana Javora, gradonačelnika Prijedora, počela je 16. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Javor je, prije nego što je izabran za gradonačelnika, bio odbornik u lokalnom parlamentu.

” Ono što mogu da poručim našim sugrađanima je da ću isključivo raditi u interesu njih i da su svi sugrađani jednaki, da nema povlaštenih, a ono što moramo zajedno da radimo i pozicija i opozicija jeste da Prijedor bude bolji grad i tu će nam trebati podrška svih odbornika odnosno očekujem da izvršna i zakonodavna vlast apsolutno sarađuju”, poručio je Javor.

On je dodao da je u Prijedoru započeto dosta toga, a da je svakako jedan od prioriteta izgradnja savremene bolnice.
“Juče smo održali sastanak po tom pitanju i očekujemo da glavni projekat bude gotov vrlo brzo kako bismo mogli da nastavimo dalju proceduru, a tu su i infrastrukturni projekti , nastavak započetih u prošloj godini. Dosta je problema ostalo, a imamo i onih tri miliona koja smo dobili od Vlade Republike Srpske, gdje su potrošena dva, a ostao još jedan million i da građani očekuju nastavak radova već s proljeća”, rekao je Javor.
On je dodao da se nastavlja rekonstrukcija sportskih igrališta gdje su prioritet dječija igrališta i košarkaški tereni.
“U planu je izgradnja savremenog vrtića kako smo ranije najavili i realizaciju tog projekta očekujemo na proljeće”, rekao je Javor.
Odbornici su danas verifikovali mandat Milenku Vujkoviću iz SNSD-a nakon što je odbornički mandat vratio Slobodan Javor kada je izabran za gradonačelnika.
Odbornici Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija više nisu članovi PDP-a i oni su obavijestili su danas Skupštinu grada da će ubuduće djelovati kao samostalni odbornici.
Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović rekao je da se mandata odrekao odbornik Ujedinjene Srpske Predrag Puđa.
Puđa je vršilac dužnosti rukovodioca Područnog centra Prijedor Poreske uprave Republike Srpske, a danas nije navedeno ko će sa liste Ujedinjene Srpske doći na njegovo mjesto u Skupštini grada.
Putem javnog konkursa odobreno je prisustvo sjednicama za svih devet udruženja i organizacija koji su se prijavili blagovremeno, a to su udruženja građana “Altruist”, “Don”, “Čuvari Sane” i “Rusag”, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, Organizacija porodica poginulih boraca, Poljoprivredna zadruga “Kooperativa” i Omladinska organizacija “Princip”.
Sa dnevnog reda povučen je izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji grada za 2020. godinu budući da predstavnici Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske nisu mogli da prisustvuju sjednici.

Izvor. prijedorgrad