Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 531 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 136 osoba.

Radi se o 60 muškaraca i 76 žena, od kojih je 21 mlađe, 73 srednje i 42 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 42 osobe su iz Banjaluke, 21 iz Bijeljine, devet iz Gradiške, osam iz Prnjavora, po sedam iz Laktaša i Foče, po pet iz Doboja, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, četiri iz Dervente, po dvije iz Petrova, Prijedora, Teslića, Ugljevika i Čelinca i po jedna iz Bileće, Bratunca, Višegrada, Istočne Ilidže, Kneževa, Kozarske Dubice, Milića, Mrkonjić Grada, Stanara, Trebinja, Šamca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, starije životne dobi, od kojih su dvije osobe iz Prnjavora i po jedna iz Bijeljine, Čelinca, Dervente, Kotor Varoši, Modriče, Nevesinja, Pala i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.406 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.175 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 410.542 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 477, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 179, a u ostalim bolnicama 298. Na respiratoru je 36 osoba, 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama.

Izvor: RTRS