Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića, boravi u glavnom gradu BiH, gdje će zajedno sa advokatom Ifetom Feragetom, te Murizom Memićem održati sastanak sa glavnim državnim tužiteljem Milankom Kajganićem.

Dragičević je danas prisustvovao i nastavku suđenja u slučaju “Memić”, nakon čega je najavio protest. Kako kaže, postaviće šator ispred Tužilaštva BiH.

– Ovaj dan je za mene bio prekretnica. Već gledam gdje ću ovdje 27.3 postaviti šator – govori Dragičević pokazujući na kapiju Tužilaštva BiH.

– Ovo je mrcvarenje nas. U slučaju Memić šest godina se priča o saobraćajnoj nesreći. Reći ću i na sastanku da ću biti radikalan – govori Dragičević o sastanku sa Milankom Kajganićem.

Dodaje kako je sistem od njega napravio neprijatelja.

– Izgubio sam dijete na najsvirepiji način i mene više ne interesuju ni entiteti, ni država, ni niko. Mene kao zvijer progone, u Banjaluci mi spavaju ispred kuće, 90 posto građana Banjaluke me mrzi. Od mene je režim napravio neprijatelja svakog čovjeka. Neće biti mira dok moj David ne dobije pravdu. Neću se smiriti – ponovio je Dragičević, piše N1.

Izvor: banjaluka.net