Potpredsjednik GO SNSD Banjaluka Srđan Amidžić rekao je u Centralnim vijestima ATV-a da su sutrašnji izbori za članove savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci važni za građane.

Amidžić je istakao da građani ove izbore možda ne doživljavaju kao lokalne ili republičke, ali da su od izuzetne važnosti za rješavanje problema u mjesnim zajednicama. On je istakao da kroz rad mjesnih zajednica građani učestvuju u kreiranju budžeta grada Banjaluka.

“Želimo da se sutra izdignemo iznad politike, sutra će Banjaluka reći da li je zadovoljna radom Gradske uprave u proteklih godinu i po dana”, rekao je Amidžić, koji je i odbornik u Skupštini grada.

On je naveo da su nastupili sa koalicionim partnerima, da su na listama domaćini, koji nisu članovi nijedne partije, ali poznaju život mjesne zajednice i šta im je potrebno.

“Tu treba da budu ljudi koji imaju hrabrost da kažu šta nije dobro, šta treba”, rekao je Amidžić za ATV.

On je naveo da su savjeti mjesnih zajednica potrebni i radi informisanja građana, da treba da im predstavi šta je usvojeno u gradskoj Skupštini, ali i da delegiraju koje probleme imaju, poput infrastrukturnih, komunalih.

Amidžić je dodao da u većini mjesnih zajednica u proteklih godinu i po dana nije urađeno ništa, a da građani treba da sagledaju šta se radilo, te dodao da će ovi izbori biti dobar pokazatelj o snazi političkih stranaka pred opšte izbore.

Izvor: ATV