Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da nema potrebe da Mirko Šarović i Branislav Borenović odgovovaraju Miloradu Dodiku već da javnost u Republici Srpskoj želi da čuje da li zaista pomažu nekakvim specijalnim izaslanicima da se zaustavi borba Srpske da vrati ono što joj pripada.

– Navikli smo od Mirka Šarovića i Branisalava Borenovića da žargonski rečeno “promaše cijeli gol”, ali ovaj put otišli su korak dalje pa su sada promašili i kompletan teren – rekao je Kovačević Srni.

On je istakao da nema apsolutno nikakve potrebe da Šarović i Borenović odgovaraju ili optužuju Milorada Dodika za bilo šta, jer Dodik njih nije optužio ni za šta.

– Ono što bi svi mi, a i kompletna javnost u Republici Srpskoj željeli da čujemo jeste njihov komentar na ono što je prije dva dana potpuno otvoreno i direktno u američkom kongresu izrekao Gabrijel Eskobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik za naš region – rekao je Kovačević.

On je podsjetio javnost da je Eskobar rekao da u saradnji sa opozicijom iz Republike Srpske radi na tome da zaustavi Milorada Dodika i da zaustavi borbu koju predvodi Dodik da Republika Srpska vrati svoja ustavna prava i svoje ustavne nadležnosti.

Kovačević je ponovio da nema nikakve potrebe da oni bilo šta komentarišu o Miloradu Dodiku, da osim toga što redovno promovišu svoj politički program koji glasi veoma jednostavno “ne treba raditi ništa”, sada nastupaju i sa pozicije tzv. TV kalendara da podsjećaju šta se i kada dogodilo.

– Sve što od njih treba da čujemo jeste da li zaista pomažu nekakvim specijalnim izaslanicima da se zaustavi borba Republike Srpske da se Republici Srpskoj vrati ono što joj po ustavu i po zakonima pripada – rekao je Kovačević.

Autor: SRNA/ATV