SNSD je slavio u Banjaluci. Od 57 mjesnih zajednica, koalicija okupljena oko te partije pobijedila je u čak 43. Građani su prepoznali loš rad gradonačelnika u prethodnih godinu dana, kaže predsjednik gradskog odbora SNSD-a.

Nema danas velikih hvalospjeva Draška Stanivukovića. Skromno čestita svima koji će ubuduće biti članovi savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci. Ne prihvata ipak lični poraz. Iako je prethodnih mjesec dana vodio ozbiljnu kampanju, poručuje da nije bio personifikacija ovih izbora.

Ne misle isto u koaliciji koja u banjalučkoj skupštini ima većinu. U porazu opozicione liste, vide pad rejtinga Stanivukovića, ali i Jelene Trivić, koja podršku nije dobila ni u svojoj mjesnoj zajednici.

Najveći debakl, juče je doživio SDS. Njihovi kandidati nisu pobijedili niti u jednoj Mjesnoj zajednici. I samo dan kasnije, pljušte optužbe članova stranke na račun njenog rukovodstva. Najglasniji je bio Davor Šešić.

“Izbori za članove mjesnih zajednica potvrdili su sve što sam prije godinu dana rekao: da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja. Najveći uspjeh SDS-a, ali i opozicije, jeste da su izgubili i Banju Luku, pa se postavlja pitanje za koga rade?”, rekao je SDS-ov Davor Šešić.

A za članove savjeta banjalučkih MZ, juče je glasalo oko 20 odsto birača. Neregularnosti je bilo, ali ništa što bi uticalo na ishod izbora, kaže predsjednica GIK-a. Izbori će biti ponovoljeni samo u Šimićima, jer tamo nije glasao dovoljan broj ljudi.

Izvor: ATV