Slatkorječivi igrokazi, lažna obećanja i blagostanje u Banjaluci, sve su to jeftini politički potezi Draška Stanivukovića, koje su Banjalučani prozreli odavno. A da je tako, dokaz su i minuli izbori za Savjete mjesnih zajednica.

SNSD je zajedno sa koalicijom pobijedio u više od  85 odsto mjesnih zajednica, što jasno govori o tome koliko podršku imaju u najvećem gradu Srpske.

Stanivuković je na pomenutim izborima izgubio u gotovo svim gradskim sredinama, u prevodu, urbaniji dio stanovništva je pročitao gradonačelnikovu nesposobnost i poziranje, ali i to da ništa od najavljivanog nije urađeno od kada je u decembru 2020. godine preuzeo dužnost prvog čovjeka grada.

Koalicija PDP i SDS pobijedila je u 13 mjesnih zajednica, dok u MZ Šimići nije bilo kvoruma.

Zajednice u kojima su pobijedili su Agino selo, Bistrica, Drakulić, Čokorska polja, Česma, Kola, Kočićev Vijenac, Kmećani, Karanovac, Petrićevac, Motike, Mišin Han, Šargovac.

Narod je ovim pokazao koliko je nezadovoljan radom aktuelnog gradonačelnika.

Zanimljivo je i to da je koalicija okupljena oko PDP-a i SDS-a, u naselju odakle je njihova perjanica Jelena Trivić, doživjela debakl, te su sva mjesta u Savjetu te mjesne zajednice pripala koaliciji okupljenoj oko SNSD-a.

S druge strane, u mjesnoj zajednici iz koje dolazi aktuelni predsjednik Srpske Željka Cvijanović, većinu je, takođe, osvojila koalicija okupljena oko SNSD-a.

Podsjećamo, na izborima za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci 2017. godine, tadašnji gradonačelnik Igor Radojičić (izabran godinu dana ranije) u potpunosti je potopio opoziciju, a gdje je od 57 mjesnih zajednica, slavio u 54.

Izvor: ATV