Razmisliću šta ću sa Davorom Šešićem. Tako Mirko Šarović odgovara na optužbe poslanika SDS na račun rukovodstva stranke, u kojima ga je nazvao gubitničkim, a nakon fijaska stranke na izborima u banjalučkim mjesnim zajednicama. Pred kamerama Šarović ne otkriva da li će Šešića, eventualno, isključiti iz stranke. Ne krije ipak da mu izjave poslanika stranke na čijem je čelu smetaju.

„Gospodine, pokaži se u Banjaluci, izgaraj, radi sa svojim ljudima iz stranke i onda imaš pravo da kritikuješ šta god hoćeš, ali da sjediš, da te nema nigdje, da nisi došao u stranku toliko i toliko mjeseci, da nisi izašao na izbore, da nisi dobio nijednog glasa, e to ne može“, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Mirko Šarović ne može da komentariše ko je učestvovao u radu na terenu pred izbore u Banjaluci, kaže u telefonskom razgovoru za ATV, Davor Šešić. Lideru stranke poručuje da se očigledno nije informisao ko je i koliko doprinio izbornom rezultatu, i dodaje da fotografije na njegovom fejsbuk profilu dovoljno govore o njegovom angažmanu.

Dovoljno je u statusu na istoj društvenoj mreži Šešić o stavu prema rukovodstvu partije rekao i prije par dana.

„Gubitničko je po više osnova, ali je dovoljno pogledati zadnjih godinu dana i vidjeti da je rukovodstvo SDS-a katastrofalno izgubilo u Doboju, Prijedoru, a sada i u Banjoj Luci. Rezultat izbora za savjete mjesnih zajednica je očekivan, jer stranka ne postoji, a priča o novom SDS-u u Banjoj Luci je farsa“, rekao je Šešić.

Farsa je, izgleda i priča o međustranačkom jedinstvu u opoziciji.

Nenad Nešić je lidere ostatka opozicije pozvao na još jedan sastanak, kojeg, po svemu sudeći, opet neće biti. Mirko Šarović danas kaže da zvaničan poziv nije dobio.

Ne smetaju mu mnogo ni Nešićeve najave da će u narednih 15ak dana formriati novi, Treći politički blok.

Autor: faktormagzin.ba/atv