Gradski odbor SNSD-a Bijeljina smatra da gradonačelnik Ljubiša Petrović treba da podnese ostavku jer smatra da bi to bilo jedino ispravno rješenje budući da očigledno ne zna da radi taj posao.

IZ Gradskog odbora su naveli da je prošlo više od 13 mjeseci otkad je Petrović stupio na funkciju, ali da su rezultati koji ostaju za njim poražavajući i da pokazuju nije radio gotovo ništa, osim što se redovno fotografisao i davao populističke izjave.

“Nije sramota priznati da se na toj funkciji ne snalazite, da je vrijeme da se sa nje povučete i posvetite svojoj profesiji i poslu u kome ste vjerovatno bolji. Ako Vi imate vremena za rasipanje, građani i grad Bijeljina nemaju”, navodi se u saopštenju.

Ukazali su da gradonačelnik sada traži da SNSD izađe sa rješenjem za gradski “Vodovod” koji se nalazi u ozbiljnim problemima.

“Sada izlazite sa nekakvim nebuloznim izjavama i tražite da SNSD izađe sa rješenjem za gradski `Vodovod`. Zaboravljate da je kadrove, koji su proteklih godina upravljali tim preduzećem, birala stranka čiji ste Vi bili član, a i danas ste, i da je SNSD više od desetak godina ukazivao na probleme tog preduzeća, a Vi ste to prećutkivali”, navedeno je u saopštenju.

U ovoj stranci kažu da Petrović, pošto ne zna šta da radi, navodno traži rješenje od SNSD-a, a da je njihovo rješenje da on treba da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, jer očigledno ne zna da radi taj posao.

“Ako je Skupština grada Bijeljina usvojila budžet, a jeste, onda ste, gradonačelniče, odgovorni za njegovo izvršenje. A, neizvršenje budžeta govori o vašem i neradu Vaših saradnika”, ocijenili su iz bijeljinskog SNSD-a.

Iz ovog odbora osvrnuli su se i na nedavno otvorenu gradonačelnikovu direktnu komunikaciju sa građanima putem “Fejsbuka”, te ukazali da je trebalo da “prije šarenih laža koje objavljuje, prvo odgovori na pitanje zašto ne radi svoj posao, odnosno da li uopšte zna šta je njegov posao kao gradonačelnika”.

Bijeljinski SNSD je istakao da je Petrović propustio godinu da bilo šta ozbiljno uradi za grad zbog čega je izgubljena dragocjena godina.

“Očigledno je da Vaša i politika Vaših mentora `što gore to bolje` ne donosi

ništa dobro gradu na čijem čelu se nalazite, niti njegovim stanovnicima. Za taj nerad okrivljujete sve druge, a ne vidite odgovornost za vlastiti nerad i nerad Vaših komšijskih i rođačkih saradnika, koje ste u protekloj godini zaposlili u Gradskoj upravi”, poručili su iz bijeljinskog SNSD-a.

Skupština grada Bijeljina vratila je danas na doradu prijedlog odluke o garanciji na kreditno zaduženje za “Vodovod i kanalizaciju” od 5.100.534 KM.

Autor: SRNA/ATV