Jelena Trivić mogla bi da odustane od kandidature za predsjednika Republike Srpske, tvrdi za naš portal izvor iz PDP-a. Jedan od razloga je poraz na izborima u svojoj mjesnoj zajednici.

Trivićeva je izgubila povjerenje unutar svoje mjesne zajednice, što je dovelo u pitanje njenu kandidaturu za predsjednika Srpske, a kako naš izvor kaže neslaganja u PDP-u sve su glasnija. Sve je više onih koji tvrde da se za predsjednika ne ni trebalo da kandiduje neko koga me podržavaju ni komšije.

Među onima koji nisu srećni zbog kandidature Jelene Trivić je i Draško Stanivuković, tvrdi naš izvor, iako on u zvaničnim izjavama uvjerava u suprotno.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković na pitanje novinara o Trivićevoj i njegovoj saradnji kaže samo da je ona najbolja opcija i da je u potpunosti podržava, dok Trivićeva ima sasvim suprotvno mišljenje o njemu. Ona je gostujući u jednom političkom magazinu navela da je Stanivuković tu samo da pravi šou i da se bavi stvarima koje ona sebi nikada ne bi dozvolila.

Pored unutrašnjih neslaganja u prilog ovim tvrdnjama svjedoči i konstantne Stanivukovićeve provokacije u kojima poziva na svoj opoziv sa mjesta gradonačelnika.

Zašto gradonačelnik Draško Stanivuković konstantno forsira opoziv?

Još uvijek se ne stišava bura oko izbora za Savjet mjesnih zajednica koji su se nedavno održali. SNSD sa koalicijom je odnio ubjedljivu pobjedu pa su mnogi krenuli u polemiku da li slijedi opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića, s obzirom na to da su izbori pokazali nezadovoljstvo građana prema radu aktuelnog gradonačelnika. Sam Stanivuković ovih dana izaziva i traži pokretanje opoziva. Pojedini analitičari smatraju da bi se opozivom riješio poslova i funkcije koja mu, što se pokazalo za godinu i po mandata, nije dorasla. Drugi razlog zašto bi mu opoziv odgovarao bio bi taj da bude jedan od kandidata za opšte izbore.

Izvor blizak PDP-u nam je potvrdio kako se Stanivuković i dalje ne miri sa činjenicom jer upravo on nije kandidat za predsjednika Srpske. Poraz Trivićeve u svojoj mjesnoj zajednici Stanivukoviću ide dodatno u prilog te potvrđuje navode našeg izvora.

Izvor: banjaluckeprice. net