Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, upitio je gradonačelnika Draška Stanivukovića zašto brani sumnjive investitore.

Govoreći o investitorima iz Italije, koji su iskazali zainteresovanost za kupovinu proizvodne hale u Poslovnoj zoni Ramići, a koji su u pismu namjere naveli brojke od sedam kompanija i četiri poslovne divizije, Amidžić je rekao da ima nedoumice u vezi toga.

„Ako je u pitanju tako moćna kompanija, što traži da idemo na licitaciju koja podrazumijeva da ćemo im dati objekat u pola cijene. Pored toga, traži se da nešto što vrijedi šest miliona KM, da se da za tri miliona, a i od toga da samo milion i po uplati a ostalo da ide na rate, kakav je to tehnološki gigant“, upitao je Amidžić tokom jučerašnje sjednice Skupštine grada.

On kaže da se pokušava objasniti da se radi o nekom investitoru koji će navodno preokrenuti privrednu sliku Banjaluke. Navodi da se radi o, kako je naveo, najobičnijoj livnici koja treba da radi odlivke za hidraulične pumpe koje bi sastavljali u Italiji.

„Došli su ovdje i u Gradišku zato što strogi ekološki standardi koji važe u Evropskoj uniji i koji ih onemogućavaju da rade tamo. Ja i dalje neću reći da investicija nije dobra, ali me niko nije uvjerio da je sad dobra. Nabavka sirovine ide iz Ukrajine i sada to neće ići tako jednostavno kako se govorilo. I to je razlog zašto ja imam sumnju prema ovom dokumentu“, rekao je Amidžić.

On kaže da bi radije tu halu koja bi se prodavala poklonio domaćim privrednicima.

Izvor: ATV