Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijem za ambasadora Republike Slovenije u BiH Damijana Sedara.

Ova, ujedno i prva posjeta ambasadora Sedara Prijedoru, bila je prilika za razmjenu informacija, upoznavanje sa pojedinostima vezano za život zajednice Slovenaca u Prijedoru, aktivnosti ovdašnjeg Udruženja Slovenaca “Lipa”, kao i pitanja jačanja privredne saradnje grada Prijedora sa opštinama i gradovima Republike Slovenije.

Ambasador Sedar je naglasio da će biti na raspolaganju u budućim procesima zbližavanja Prijedora sa Slovenijom, ističući važnost područja Prijedora, Republike Srpske i BiH za unapređenje slovenačkih firmi obzirom da veliki broj građana BiH radi u Sloveniji , a sa druge strane i mnoge slovenačke firme imaju svoje ogranke na prostoru BiH.
Gradonačelnik je pozvao ambasadora Damijana Sedara da posjeti Prijedor u vrijeme obilježavanja Dana grada, 16. maja, te najavio nove susrete na kojima će se razgovarati o konkretnijim prilikama i projektima.
Današnjem prijemu prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović i predsjednik Udruženja Slovenaca ” Lipa” u Prijedoru Alenka Uduč.

Izvor: prijedorgrad