Dva gola u generalnoj probi za nastavak šampionata donijela su dodatno samopouzdanje napadaču Rudar Prijedora Nikoli Mandiću.

Rudar je pripreme završio pobjedom protiv Slobode Novi Grad a u ovom duelu Mandić je mogao i do het-trika jer nije realizovao jedanaesterac.

Hitri napadač prijedorskog tima ocijenio je pripreme za nastavak sezone kao uspješne i nada se da će njegov tim u nastavku da ostvari svoje ciljeve.

-Možemo da budemo zadovoljni pripremama. Kvalitetno smo radili u Medulin i u ovoj završnici a pobjeda nad Slobodom nam je donijela dodatno saopouzdanje pred nastavak lige. Sigurno da i meni kao napadaču golovi puno znače, vjerujem da sam u dobroj formi i da ću i u prvenstvu nastaviti da pogađam -istakao je Mandić.

Rudar je trenutno u grupi timova koja se bori za opstanak i ima 16 bodova koliko su u prvom dijelu skupili Posušje i Leotar.

-Naravno naš prvi cilj je opstanak. Svi u klubu vjerujemo da možemo ostvariti taj cilj i da ćemo u drugom dijelu sezone igrati još bolje. Svaki bod će da bude značajan u toj borbi i od starta moramo da ih skupljamo. Možda je naša prednost osim dobre atmosphere i činjenica da je ekipa ostala na okupu. Nismo puno mijenjali, dodatno smo se sad uigrali na pripremama i to može da nam bude prednost u odnosu na pojedine rivale- dodao je napadač koji može da pokrije dvije pozicije u špicu.

Odmah na startu Prijedorčanima slijedi najteži ispit. U goste im dolazi jesenji šampion Zrinjski koji ima samo jedan poraz u prvom dijelu sezone. Mostarci su dodatno pojačali svoje redove.

-O kvalitetu Zrinjskog svjedoče njihovi rezultati. Odličan tim popunjen na svim pozicijama koji igra veoma direktno prema golu. O taktici kojom ćemo da im se suprostavimo ne bi, to je posao stručnog štaba a mi ćemo na terenu nastojati da ispunimo sve što se od nas traži. Zrinjski je svakako favorit, a mi ćemo pokušati da ostvarimo povoljan rezultat. Smatram da bi nam i bod bio dobar jer kao što sam napomenuo svaki bod će puno značiti u borbi za opstanak- dodao je Mandić.

Tokom zimskog prelaznog roka Mandić je bio na meti Dinama iz Bukurešta i malo je nedostajalo da pojača ovog velikana. Ipak, na kraju je ostao u Prijedoru.

-O tome i ne mislim više. Svakako da prija kad vidiš da ima intzeresovanja iz inostranstva i da te pojedini klubovi prate. To ti daje motiv da nastaviš u istom ritmu i da daješ maksimum. Trenutno sam međutim skoncentrisan samo na obaveze koje imam u Rudaru. Nakon što je klub odlučio da ostanem do kraja ugovora više i nisam mislio o tome već isključivo o obavezama u timu – poručio je napadač.

Rudar Prijedor će prvi meč da odigra u nedjelju od 13 časova protiv Zrinjskog.

Izvor: Srpskainfo