U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom u nižim i snijegom u višim krajevima, uz temperaturu vazduha od dva do 10 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti hladnije i oblačno uz povremenu kišu u nižim, a na sjeveru i višim predjelima na istoku će padati snijeg uz formiranje manjeg snježnog pokrivača, dok će na krajnjem sjeveru biti pretežno suvo, uz povremene padavine.

Tokom noći, padavine se očekuju u većini predjela, jačim na jugu i istoku uz dalji rast snježnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do tri stepena, na jugu šest, a dnevna od dva do šest, na jugu do 10, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera, a poslije podne na momente i olujni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Mrakovica osam, Gacko devet, Kalinovik i Sokolac 10, Višegrad 11, Bileća, Nevesinje, Rudo i Livno 12, Bijeljina, Srebrenica, Bugojno, Gradačac i Srebrenica 13, Mrkonjić Grad, Trebinje, Srbac, Doboj, Neum, Sarajevo i Tuzla 14, Ribnik, Doboj, Zvornik, Bihać i Drvar 15, Banjaluka 16, Grude, Jajce, Mostar i Sanski Most 16, Zenica 17 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo