epa09537507 Partizan's Sinisa Sanicanin (front) in action against KAA Gent's Laurent Depoitre (back) during the UEFA Europa Conference League group B soccer match between Partizan Belgrade and KAA Gent in Belgrade, Serbia, 21 October 2021. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Partizana su pobijedili Spartu iz Praga sa 2:1 i tako sa ukupnih 3:1 obezbijedili plasman u omsinu finala Lige Evrope.

Beogradski tim će ime rivala u narednoj rundi saznati na sutrašnjem žrijebu, a u klubu vlada veliko zadovoljstvo poslije uspjeha.

– Bila je dobra utakmica, znali smo šta nas očekuje, ušli smo čvrsto, jako i odlučno. Crveni karton nas je malo poremetio, ali smo zasluženo prošli dalje – kazao je Jojić.

Siniša Saničanin, štoper crno-bijelih, bio je saglasan sa iskusnijim saigračem.

– Navijači su bili sjajni, nosili su nas kada je bilo najpotrebnije. Ponosan sam na saigrače, stručni štab i sve u klubu. Odigrali smo izvanredno, nismo dozvolili rivalu da napravi šansu u prvom poluvremenu, u nastavku smo primili gol, ali smo uspjeli da stignemo do cilja i pobjedom se plasiramo u osminu finala – rekao je 26-godišnji Prijedorčanin, a prenosi Mozzartsport.

Potencijalni rivali crno-bijelih su: AZ Alkmar (Holandija), Bazel (Švajcarska), Kopenhagen (Danska), Fejenord (Holandija), Gent (Belgija), LASK (Austrija), Ren (Francuska) i Roma (Italija).

Žrijeb će da bude održan u sjedištu UEFA u Nionu sa početkom u 13 časova.

Izvor: Srpskainfo