Ukrajina je već planirala sa 60.000 vojnika izvesti operaciju Donbas, nakon čega bi dobila nuklearno oružje i postala članica NATO pakta!

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević saglasan je sa mišljenjem analitirčara i publiciste SrđaTrifkovića da je strategija NATO-a uvući rusku vojsku u gradove i izmrcvariti je uličnim borbama uz velike civilne žrtve koje bi bile material za mas medije.

Međutim, Galijašević ističe da to sve pada u vodu, jer je Rusija upoznata sa tim te ima iskustva sa ovakvim ratovanjem.

– Ovakvo ratovanje je stara matrica i strategija NATO-a – pucaj, ubijaj svoje i to koristi u propagandne svrhe! Slažem se sa gospodinom Trifkovićem da je plan Zapada uvući Ruse u ulične borbe, ali toga neće biti. Ruska vojska zna za ove taktike i strategije, vidjela je kako to izgleda u Aletu. Sa druge strane, ukrajinska vojska je demolarisana, loše organizovana i nema vrhovnu komandu. Vrhovni komadant poziva na borbu iz Poljske, a tvrdi da se nalazi u Kijevu, dok ga predsjednik njegovog parlamenta nije demantovao. I on sada iz Poljske viče: Ura, naprijed moji vojnici itd. Već činjenica da predsjednik bježi, da se ljudi sklanjanju, da se čitave jedinice predaju, govori da će ovaj rat biti malo drugačiji, a Rusija ima iskustvo s tim. Ovo nije klopka za Rusiju kako je Zapad planirao, već humanitarna misija Rusije da se konačno prestane od Ukrajine praviti vojna baza koja bi poslužila kao odskočna daska za napade i agresiju NATO pakta – rekao je Galijašević za Aloolnine.ba.

Plan: Ukrajina vojna baza – odskočna daska za napad na Rusiju – članica NATO-a!

Dakle, plan je bio od Ukrajine napraviti vojnu bazu koja bi bila odskočna daska za napad na Rusiju, a Ukrajina bi zauzvrat postala članica NATO pakta.

–  Ukrajina je već planirala sa 60.000 vojnika izvesti operaciju Donbas, nakon čega bi dobila nuklearno oružje, napadala bi Krim i onda praktično bila odskočna daska za napad na Rusiju, a postala bi članica NATO-a. Rusija je ovaj proces uvidjela i zato je intervenisala! Rusija želi da se rat bratskog ukrajinskog naroda koji je zloupotrebljen od svoje vlasti i koji izvršava naloge NATO-a konačno završi i on će se uskoro završiti.

Izvor: aloonline