Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske ovu fuknkciju obavljaće i u naredne četiri godine. Za predsjednika Skupštine TSRS izabran je Aleksandar Milješić.

Novi mandat Milinović je dobio jednoglasnom odlukom Skupštine koja je održana u Nacionalnom teniskom centru Teniskog saveza Republike Srpske. U novi Upravni odbor Teniskog saveza Republike Srpske, predsjednik Draško Milinović imenovao je Sašu Trivića, Sinišu Karana, Davora Šolaju, Nenada Jandrića, Sinišu Simeunovića, Borisa Jerinića, Milosava Parezanovića i Dragana Rujevića.

Prethodna godina za Teniski savez bila je izuzetno uspješna uprkos problemima u vezi sa korona virusom. Predsjednik Teniskog saveza Draško Milinović kaže da je osnovni cilj da se uspjesi nastave i u narednom periodu, i dodaje da će savez učini sve da logistički pomogne igračima.

-Prethodni period i prethodna godina bili su izazovni i teški, bili smo suočeni sa otkazivanjima turnira, korona virusom, pa su zbog toga svi uspjesi još značajniji. Ne smijemo zaboraviti trenere i roditelje tenisera koji su dali veliki doprinos svim dobrim rezultatima, a Teniski savez je tu da da logistiku koju će svakako nastaviti pružati i u 2022. godini. Vjerujem da ćemo u ovoj godini imati još bolje rezultate fokusirane na seniorsku priču. Do sada smo pokazali da smo u omladinskim kategorijama neprikosnoveni i sada nam je cilj da napravimo nekoliko kvalitetnih tenisera u najjačoj konkurenciji – rekao je Milinović.

Milinović je na čelu teniskog saveza Republike Srpske od 2012. godine. U prethodnom mandatnom periodu izgrađen je Nacionalni teniski centar, koji je infrastruturna osnova za bolje uslove za rad mladih tenisera, a predsjednik Saveza najavio je rad na infrastrukturnim projektima i u narednom periodu, sa ciljem da se obezbijede bolji uslovi za rad u toku cijele godine.

FOTO: TSRS
FOTO: TSRS

Nakon Skupštine Teniskog saveza Republike Srpske Održana je godišnja svečanost na kojoj su izabrani i najbolji pojedinci u 2021. godini:

10 godina

Sergej Petrović (TK Tini)

Sara Tripić (TK Doboj)

12 godina

Novak Jaćimović (TK Mladost)

Tea Kovačević (TK Gradiška)

14 godina

Ian Boloban (TK Borac)

Tea Kovačević (TK Gradiška)

16 godina

Marko Maksimović (TK Doboj)

Anastasija Ignjatić (TK Mladost)

18 godina

Andrej Nedić (TK Doboj)

Sara Mikača (TK Doboj)

Seniori

Andrej Nedić (TK Doboj)

Najbolji trener

Denis Spahić

Najbolji klub

TK Doboj

Posebno priznanje za osvojen Masters u Monte Karlu u konkurenciji do 16 godina dobio je Marko Maksimović, dok su Andrej Nedić i Vladan Tadić dobili nagrade za osvojen prvi ATP bod. Posebno priznanje za doprinos i afirmaciju Teniskom sportu Republike Srpske dobili Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Kompanija M:tel i “AS Tenis and More”

Izvor: Srpskainfo