Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je navode o navodnom dolasku ruskog sekretara za bezbednost Nikolaja Patruševa i to srpskim predsjedničkim avionom.

“Ne traje to od juče. Od onog trenutka kada su neki u regionu saznali da ćemo ih po apsolutnom nivou BDP preteći posle ne znam koliko decenija, krenula je opšta hajka. Ako ste zaboravili, prije samo par mjeseci sam optužen da sam ubijao ratne zarobljenike tokom rata. Zato što koliko god nešto demantovali, manje se čuje od prvobitne laži”,rekao je Vučić.

Oni su navikli na gubitničku Srbiju. Možete li da zamislite, mi imamo sada bolji KC nego Ljubljana, rekao je predsednik. On je dodao da su mnogi navikli na slabu Srbiju, vojno slabu i vojno nepostojeću.

“Nasmijao sam se kada sam video da je taj novinar rekao ‘Pa dobro, rekao sam da nije provjerena vijest’. Gospodin Patrušev je trebao da dođe, ali nije. I neće dolaziti u Beograd. Mi ne koristimo trenutnu situaciju da bilo koga napadamo, optužujemo, i podsjećamo šta su nama radili. Srbija je jedina iskreno zainteresovana za mir, i da se držimo prava, da ne vrijeđamo druge narode”,  dodao je Vučić.

Predsjednik je rekao i da smo u Srbiji, prije ove objave, imali “vijest” da Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Ukrajine.

“Ti mediji su pod vlasništvom istih tajkuna. Zašto su to uradili? Da bi ocrnili Srbiju pre svima. I te laži neće prestati, zato što oni ne mogu da objave da Srbija ima najbolji klinički centar. Mi smo samo krivi za sve i prljavi. Kako ćete da svojim gledaocima objasnite da je neki nesposobni Vučić uradio nešto što niko u regionu nije. Što se laži tiče, koliko god da je teško demantovati, uvek na kraju istina pobjedi”, kaže predsjednik.

Reč je o Mirnesu Kovaču, novinaru i kolumnisti iz Sarajeva koji piše za Al DŽaziru Balkans i Hafington Post, a koji je izneo neistine.

Podsketimo, Suzana Vasiljević, savjetnica za medije predskednika Srbije Aleksandra Vučića objavila je na Tviteru da je u toku obavještajni rat protiv Srbije, a sve zbog lažnih navoda koji su objavljeni.

Izvor: Kurir/ATV