Nakon što se u javnosti pojavila informacija da se na radno mjesto vratio Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Banjaluci, iz Gradske uprave su to demantovali. Gradonačalnik tvrdi da ga je suspendovao.

Ćućun je ranije za portal Insajder rekao da se vratio na mjesto šefa civilne zaštite, kao i da je ranijim rješenjem gradonačelnika raspoređen na mjesto u komunalnoj policiji, ali da je bio na bolovanju zbog operacije.

“U petak oko 14 časova sam zaključio bolovanje i već danas sam došao na posao. Trenutno u Lazarevu obilazim teren”, rekao je Ćućun.

On je istakao da je tu po rješenju gradonačelnika. Ipak, iz Gradske uprave tvrde da je Ćućun suspendovan.

“Nakon što je Odbor za žalbe za zaposlenih u Gradskoj upravi prihvatio žalbu Mladena Ćućuna, on je trebalo da bude vraćen na posao u petak 25. februara, međutim 28. februara, odnosno danas, uručeno mu je rješenje o suspenziji, te je udaljen je sa radnog mjesta”, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradska uprava Banjaluka podsjeća da nakon što je protiv Mladena Ćućuna pokrenut disciplinski postupak zbog težih povreda radnih dužnosti, te da on je premješten na radno mjesto komunalnog policajca, do okončanja postupka, na šta je i izjavio žalbu koju je Odbor za žalbe i prihvatio.

Autor: agnecije/faktormagzin.ba, foto: faktormagazin.ba