Normalno je da se seksualna privlačnost, a samim tim i vođenje ljubavi menja tokom godina. Veliki broj parova s vremenom sve ređe upražnjava seks, a ovo su samo neki od razloga.

Ako kao par imate problem sa sve slabijim libidom, važno je da otkrijete razloge i da zajedno poradite na njihovom rešavanju.

Ovo su neki od glavnih problema koji muče mnoge parove.

1. Promena telesne težine

Ukoliko dođe do velikih promena težine tela, bez obzira da li su u pitanju muškarci ili žene, može se desiti da se jednostavno više ne osećamo prijatno u sopstvenom telu. Naravno, to utiče i na našu seksualnost, jer ako nismo lepi sebi, nećemo biti ni drugima. U ovom slučaju podrška partnera je od presudnog značaja, jer se tako najbolje jača samopouzdanje. Najbolje je biti otvoren, priznati partneru kako se osećamo, nego da ga dovodimo u zabludu i teramo ga da sam donosi zaključke.

2. Umor

Naravno, često smo preumorni za seks, ali to ne bi uvek trebao da bude izgovor. Ako imate jako stresan posao i uveče zaspite čim dodirnete krevet, pronađite neko drugo vreme za seks s partnerom. Na primer, u subotu ili nedelju ujutro. Koliko god zvučalo neromantično da unapred zakažete seks, ovo može da pomogne da se zbližite.

3. Stres

Kako biste uživali u seksu s partnerom važno je da bar na kratko zaboravite na svakodnevne probleme koji vas muče. Poznato je da stres umanjuje želju za seksom. Odmor ili zajedničke aktivnosti, daleko od svakodnevice, dobar su način da se ponovno zbližite.

4. Bolovi

Naravno, ako jedan od partnera ima zdravstvenih problema, bilo telesnih ili mentalnih, to može imati snažan uticaj na seksualnost. Lekovi takođe mogu uticati na libido. Dakle, ako ste dugo na nekoj terapiji lekovima, razgovarajte sa svojim lekarom o zameni leka, piše Miss7.

5. Dosada

Suprotnost stresu je dosada, a uobičajena je nakon deset do petnaest godina braka. U nekom trenutku seksualni resursi su iscrpljeni i supružnici ne isprobavaju nove stvari. Tada se može desiti da privlačnost nestane i da vam seks više ne prija. Nastavite da postavljati nove ciljeve i ne stidite se da isprobate nove (seksualne) stvari kako biste održali strast u braku.

6. Ljutnja

Postoje neki nerešeni problemi između vas i vašeg partnera? Na primer, to bi mogla da bude neka svađa iz prošlosti koju nikada (zajedno) niste rešili. Možda je postojalo neko neverstvo koje je bilo verbalno, pa ga nikada niste oprostili? Saznajte šta je problme, a onda se potrudite i da ga rešite.

Izvor: prva.rs