Nije neka novost da je muškarcima potrebno manje vremena nego ženama da postignu orgazam. A kada se to dogodi, seks je najčešće gotov.

Nakon ejakulacije, muškarci prolaze kroz razdoblje u kojem ne mogu postići drugu erekciju određeno vreme (žene imaju malo ili nimalo refraktornog razdoblja). To je normalno i varira, ali postoje načini da prekinete snošaj.

“Seks nije linearna situacija, već fluidna. Ne morate svaki put da radite iste stvari istim redosledom”, kaže dr Kerol Kvin, seksološkinja iz “Good Vibrationsa”. Osim toga, sposobnost da dugo izdržite nije nužno ključ za seksualno uživanje vaše partnerke. Iako, naravno, ni vi ne želite da se stvari prebrzo završe.

Evo najboljih metoda koje možete da isprobate ako želite duže da izdržite u krevetu.

1. Provedite ritual pre predigre

Masturbiranje pre seksa je jedan od načina dobijete na vremenu. Korišćenjem refraktornog razdoblja, kaže Kvin, dajete sebi priliku da izdržite duže sa svojom partnerkom.

2. Uključite igračke

Ako tražite alat koji će vam pomoći da duže izdržite u krevetu, razmislite o prstenu za muški polni organ. Neće delovati svim muškarcima, ali stručnjakinja kaže da može pomoći da se produži erekcija ograničavanjem protoka krvi kroz njega.

3. Strateški promenite pozu

“Promena položaja dobar je izvor ometanja”, kaže Kvin. Naime, što više nepoznato, to bolje, piše 24sata.hr.

“Telu je mnogo teže da doživi orgazam u položaju u kojem pre nije probao. Ako obično doživljavate orgazam ležeći, možda će vam trebati više vremena da postignete orgazam stojeći. To je zbog načina na koji vaše telo razume svoj položaj u prostoru. Promena položaja je izvrstan način da stvari ostanu zabavne, a da vašem telu date vremena da promeni fokus”, kaže ona.

4. Usporite

Dobar seks je maraton, a ne sprint.

“Mnogi muškarci brzaju tokom polnog odnosa. Polagano kretanje može biti osećajnije, intimnije i prijatnije i može olakšati praćenje nadolazećeg orgazma”, kaže Kvin. Dakle, ako želite da duže izdržite u krevetu, jednostavno pokušajte da usporite. To nije trka.

5. Isprobajte edžing ​​tehniku

Edžing tehnika se odnosi na oblik kontrole orgazma gde pojedinac smanjuje stimulaciju neposredno pre nego što dođe do neizbežne ejakulacije. Drugim rečima, to znači da treba da usporite pre nego što dostignete tačku bez povratka. Prema Kvinu, najbolje je da sami isprobate tu tehniku ​​pre nego što je unesete u spavaću sobu.

“Najbolji način za početak učenja ove metode je tokom masturbacije, kada se stvarno možete skoncentrisati na fizičke i seksualne promene koje vode do vrhunca”, kaže Kvin. Neki muškarci tvrde da edžing zapravo može dovesti do vrhunskih orgazama, pa od toga neće imati koristi samo vaša partnerka.

Izvor: prva.rs