Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, ističe da je na snazi velika histerija praćena ratno huškačkim procesima i pokličima.

Stevandić se gostujući na „Pink“ televiziji  dotakao i pisanja medija BiH, gdje kako navode, u Sarajevu Milorad Dodik plače zbog odluke u Savetu bezbjednosti UN i blokade federalnih institucija parlamenta, nazivajući sve što se dešava pokličima sličnim onim iz 1992. godine.

– Ja moram da podsjetim da smo zadnjih 15 dana razgovarali sa 13 ambasadora EU, od 29, koliko ih ima, i važno je da niko nije bio zagovornik sankcija niti bilo čega ružnog prema nama, što se prvi put desilo, jer je bilo zagovaranja da oni ne dođu u Istočno Sarajevo – istakao je Stevandić.

Stevandić je dodao da je nakon toga došao i Metju Palmer, zajedno sa dva ambasadora Nelsona i Satlera, gde su razgovarali odvojeno sa opozicionim koalicijom, a odvojeno sa vladajućom politikom, pa je tek bila sjednica.

– Mi imamo ostrašćene bošnjačke političare. prije nego što su Bošnjaci protestvovali pred ruskom ambasadom, protestvovali su i pred američkom ambasadom u Sarajevu sa transparentima – „Palmeru sram te bilo, prodao si nas Rusima“. To govori koliko je izgubljena njihova politika i ideje. Rusi im se priviđaju na svakom koraku.

U Federaciji nema razlike između desnice i ljevice, svi nam šalju jako ružne poruke, navodi on.

– Sada je gore nego ikada. Naš kolega, poslanik u Parlamentu BiH (Zukan Helez,SDP) je rekao da bi FBiH trebala da kupuje krstareće rakete umjesto respiratora. U ta dva dana, kada je on to rekao, Sarajevo je trebalo da se smrzava, jer nije imala plina, i Srbija im je pozajmila plin. I oni su se grijali samo zato što im je Srbija dala svoj plin zbog kvara na bugarskom plinovodu. Zamislite vi da Srbija Federaciji daje plin, a oni s druge strane upućuju priče o krstarećim raketama Srbiji i srpskom narodu – rekao je Stevandić.

Izvor: vecernjenovosti.ba