Nema ništa od zajedničkih kadidata opozicije na predstojećim izborima. DNS će po svemu sudeći za inokosne funkcije imati svoje kandidate. To će, tvrde izvori iz stranke, biti Nenad Nešić i Radislav Jovičić. DNS će o tome na sjednici Predsjedništva stranke u petak. Iako zvanične objave još nema, kolege iz opozicije na nož su dočekali informaciju o kandidaturi. Kažu, Nešić je pokazao svoje pravo lice. Nenad Nešić za ATV kaže da od njih ništa drugo nije ni očekivao.

“Od njih se to moglo očekivati, to su ljudi bez ideje koji znaju samo da osuđuju i optužuju ja im predlažem da se malo pogledaju u ogledalo, da vide ko je u zadnjih 16 godina nije ništa uradio da situacija u Republici Srpskoj i BIH bude bolja”, rekao je Nenad Nešić, lider DNS-a.

Oduševljen sam time što se Nenad Nešić kandiduje za člana Predsjedništva BiH-poruka je Nebojše Vukanovića. Nešić kaže pokazuje svoje parvo lice a bolje da to uradi sad nego kada se napravi vlast. Tvrdi da su  koketiranja sa Nešićem skupo koštala opoziciju kada je riječ o reputaciji u javnosti. Nije propustio ni da sebi pripiše poene za Nešićev potez.

“Ja sam to najavio prije godinu dana i potvrdilo se. Pa šta drugo reći, nego da mi se da kruna za najjača predviđanja. Sve što sam najavio događa se. Nešić je pokazao svoje pravo lice. Odlično će to naplatiti od Milorada Dodika i od SNSD-a. Neka ovo bude nauk opoziciji u Republici Srpskoj da bi napokon trebali da počnu da slušaju ono što ja govorim”, kaže Nebojša Vukanović, lider liste “Za pravdu i red”.

Ni ovaj put  Mirko Šarović nije bio rječit. Kaže da svako ima pravo da bira.

“Izbori će biti pitanje ‘za’ ili ‘protiv’. Sredine nema. Svako ko je između samo doprinosi režimu”, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Nešto oprezniji u izjavama po pitanju DNS-a bio je Draško Stanivuković. Nije tajna da je sa Nešićem u dobrim donosima. Zato i danas, vjerovatno, odgovara diplomatski.

“Ajte da vidimo da li je to zvanično ili nije potome vjerujem da ćemo mi kao stranka  zazeti stav po tom pitanju ne znam nisam pročitao”, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nema zato diplomatskog odgovora od Jelene Trivić, kojoj bi DNS mogao najviše da pomrsi konce, s obzirom da je već prestavljena kao  kanditat opizicije za jednu od funkcija. Ona i danas kaže da kao kandidat vrijedno radi ali poručuje da su maske pale.

Mnoge maske bi tek mogle da padnu u petak nakon DNS-ove sjednice na kojoj će biti riječi o odnosu sa ostatkom opozicije.

 

Izvor: ATV