Nakon što se u javnosti pojavila vijest da će lider DNS, Nenad Nešić biti kandidat ispred te stranke za člana Predsjedništva BiH, nepoznata osoba poslala mu je prijeteće poruke.

ešić je na društvenim mrežama objavio poruku koju mu je uputila nepoznata osoba koja ga je nazvala “četničkim smradom”.

– E haj se kandiduj ako smiješ, smrade četnički – napisala mu je nepoznata osoba.

 

Uz psovke porodice i pominjanje lidera SNSD, Milorada Dodika, ta osoba je još navela kako “više nema Rusa” i da ne zna na osnovu čega se “ku..či”.

– Ne plašim se prijetnji i ovakvih poruka preko interneta, ali se plašim da govor mržnje nikom u BiH neće donijeti dobro – poručio je Nešić reagujući na prijetnje koje su mu upućene.

On ističe da bošnjački političari moraju prestati “trovati svoj narod huškačkom retorikom prema Srbima jer su ovakve poruke posljedice toga”.

– U BiH žive tri naroda i svaki ima legitimno pravo da štiti svoja prava i interese, ali i obavezu da ne narušava prava drugih. Srbi imaju pravo da kažu da ne žele da slave dan ubistva srpskog svata u Sarajevu kao nekakav dan državnosti BiH i ovakve reakcije i govor mržnje pojedinih Bošnjaka su pokazatelj da i dalje ima mnogo onih od kojih to pravo na stav i identitet moramo braniti – napisao je Nešić.

Izvor: Srpskainfo